Resdagar

Nu har vi påbörjat vår resa längs östkusten ner mot Sydney. Starten gick i Cairns för lite mer än en vecka sedan. Vi har valt ut ett antal ställen där vi vill stanna lite extra för att njuta av fantastiska Australien. Dessa är: Airlie Beach (Whitsundays öarna) Noosa, Byron Bay, Brisbain, Sunshine Coast och Sydney. Med siktet inställt på dessa guldkorn har vi bestämt att vi öser på och kör så länge vi orkar några dagar, bor på motell och fortsätter köra. Allt detta för att kunna stanna några dagar extra på de bästa ställena. Detta var fallet när vi kom till fantastiska Airlie Beach (se föregående inlägg) Helt klart värt! Landskapet ändras utanför vanen hela tiden. Med start i Cairns och de tropiska regnskogarna har vi kört genom savann, öppna landskap, berg och dalar, regnskog, banan och sockerrör odlingar, kustnära ibland, sömniga små städer då och då… Motellen har erbjudit små rum med sängar och ett självhushåll. Det vi har lyckats hitta i de allra flesta städer är grymma lekplatser för kidsen. Bra grillplatser för enklare luncher. Ofta en lagun eller badplats för en stunds bad, sedan vidare till Motellet för sömn och ladda batterier till nästa dag. Vår rutt hittills har vart: Cairns-Mission Beach-Townsville-Airlie Beach (där vi stannade i fyra dagar)-Mackay-Rockhampton-Maryborough och nu landade vi i Noosaville för ett par dagars semestrande. Här bor vi strandnära och i en stolor lägenhet. (två våningar)

Oftast är modet bra i bilen. Vi snackar och planerar en hel del. Pratar om livet, pussas, stannar och fotograferar och busar. Barnen spelar, sover, busar och bråkar om vartannat. En liten läskig sak som hände oss igår när vi stannade i Childers var att det plötsligt drog in ett jätteoväder från ingenstans. Det började regna och blåsa otroligt mycket. Sedan kom det hagel deluxe. Smattrade på bra på biltaket och allting kändes plötsligt otryggt. Kom ohyggliga mängder hagel som fyllde gatorna till översvämning och det verkligen piskade ner i marken. Vi satt inne i vanen och kunde ej komma ut. Kidsen kröp fram till oss och var rädda eftersom det lät så mycket. Restauranger och bensinmackar stängde ned och började krishantera efter strömavbrott och översvämningen. På en sekund var det över sedan… Förstår nu varför var och varannan bil har en snorkel på bilen då de vadade i rätt djupa vatten. Vi avvaktade ett tag och drog sedan vidare.

Nu laddar vi för att upptäcka Noosa. Verkar mycket lovande!

PS. Kidsen här nere har SpringBreak dessa två veckor. Mycket mer folk längs vägarna och alla (nästan) hotell är bokade. Detta gör att vi avvaktar med Fraiser Island ett litet tag. Får se om det blir läge att åka ut. Men verkar svårt. Lite som att försöka hitta en stuga i Åre under påsken bara dagarna innan… Slarvigt av oss att inte såg det komma, men man kan kanske inte få allt. :)

MaryBorough_1.jpg
vanparty.jpg
vangirls.jpg
van_drive.jpg
van_inside.jpg
motell_Macay.jpg
playground_Macay.jpg
vaterlaugh.jpg