In i research-väggen!

Att boka boenden har fått mig att gå in i research-väggen! Det är så sjukt många parametrar att ta hänsyn till och när allt är öppet - när, vart och hur vi vill bo - är det så många val som kan göras att man blir alldeles matt. Flera kvällar har nu slutat med att jag, som research-ansvarig i familjen, stängt ner datorn i ren frustration. Då har jag suttit i 4-5 timmar med ca 30 fönster öppna samtidigt och jämfört och försökt boka. Men jag får, liksom när jag ska dra första penselsdraget på en stort vitt papper, prestationsångest! Jag vågar liksom inte göra den första bokningen - för tänk om det finns något bättre som vi missar? 

Jag kollar Trivago och TripAdvisor för att se på helheten, vilka boenden som är mest poppis. Läser på forum och i FB-grupper vilka delar man borde besöka och hur änge man bör vara där bo i och för att få personliga tips. Tittar på AirBnb för att leta passande boenden med självhushåll. Jämför utbud och priser på de stora hotell-fighterna Agoda, Hotels.com och Booking,com och jämför sedan detta med hotellens egna hemsidor och erbjudanden. Alltid är det någon parameter jag söker som inte håller måttet. Men ibland känner jag att jag hittat en riktig pärla, men då är det bokat 2 av de 10 dagarna vi vill bo där, så då får jag justera i den stora resplanen och måste gå vidare till nästa ställe för att se om det funkar med nya datum där.... ja ni förstår, det är liksom inte bara att boka... 

Dessutom har jag märkt att det är ännu svårare att boka när man har små barn. Om du ska ställa in filtret för möjliga rum får man första skriva in antalet barn och sedan får man välja dubbelrum eller familjerum och hotellen ser väldigt olika på detta. Vi har ju 3 barn, men minst två av dem kommer att sova i vår säng, så vi skulle klara oss på en dubbelsäng med en extra säng/barnsäng bredvid. Så genom att skriva in att vi har 1 barn (i extrasäng) både minskar vi priserna med drygt en tredjedel och ökar utbudet med dubbelt så många alternativ, än vad hade först med 3 barn i familjerum. Sedan kontaktar vi hotellet och det har aldrig vart ett problem att barnen får feja med om de sover i vår säng.