Tack Singapore!

Oj, vad vi gillade Singapore! Vi hade egentligen ingen bild av staden innan vi kom, men det är verkligen en barnvänlig, strukturerad, internationell och ganska enkel stad att leva i med barn. Trots värmen och den höga luftfuktigheten hittar man alltid kyla och fläktar någonstans och man har till och med utomhus-AC i publika miljöer som gör att man inte behöver gå många steg innan man kan svalka sig igen. För att vara i den här delen av världen är det ganska dyrt att leva och göra saker, som i Sverige eller lite dyrare. Men det kan vara ett skönt andningshål att ta till i några dagar när man reser runt i sydostasien och vill hitta tillbaka till civilisationen ett par dagar. Vi var bara där i tre hela dagar, så vi gick verkligen all-in för att maximera upplevelsen så gott vi kunde - och vi hann med en hel del!

Första dagen besökte vi Singapore Zoo. Vi valde delen av parken som heter River Safari och där kan man bl a se jordens alla vapendjur, apor, pandor, klappa sjöstjärnor och se världens största sötvattensakvarium. SÅ coolt och så kul för barnen att se andra djur än vad de är vana vid hemifrån. Parken består av fyra olika avdelningar, beroende på vad man vill se och har även ett coolt nattsafari, som säkert lite äldre barn älskar.

Andra dagen blev Robban överraskad med en 40-present av Lisa och Andreas - en brunch på hotellet Shangri-La (där Trump bodde när han träffade Kim). Det var den sjukaste matupplevelse jag vart med om. Allt du kan tänka dig fanns att plocka fritt ifrån och det höll verkligen en så hög kvalitet! De hade dukat upp stationer från jordens alla hörn och jag snurrade många varv runt skaldjuren (ostron, king crab, krabbklor, hummer), det japanska köket (sashimi på lax, tonfisk, svärdfisk och pilgrimsmussla) och pastan från det italienska hörnet. Det fanns alltså en kille vars jobb var att skära upp parmaskinka till de som ville ha! I slutet skickade vi dit barnen för att ta mer, eftersom vi hade gått dit så många gånger... :) Sa jag förresten att det ingick "Bottomleys champagne" i vårt paket?! Det var ett grymt barnvänligt ställe också. Det fanns en kids corner som serverade barnsligare varianter av all mat, popcorn, glass, sockervadd och knutna ballonger. En fullträff för hela familjen helt enkelt! Hotellet har också ett av Singapores bästa lekrum som vi besökte efter brunchen. Det blev nästan en heldag där och slutade med väldigt nöjda både långa och korta människor. Även om man inte vill brunch är lekrummet väl värt ett besök.

Vi tog sedan en promenad till de botaniska trädgårdarna. Det kanske inte låter så kul men förutom alla fina områden i parken med växter, träd och blommor ifrån jordens alla hörn, har de också byggt upp värsta barnparken med linbanor, fontäner att bada i, sköldpaddor som badar i en damm, barnrestauranger och mycket mer.

Sista dagen besökte vGardens by the bay, ett gigantiskt område med parker, utslätningar, museum, lekparker och mycket mer. Tyvärr var lekparksområdet stängt för underhåll när vi väl kom dit, men tack vare det hittade vi vårt kanske bästa tips att besöka med barn - ArtScience Museum. På utställningen "Future World - where art meets science" fick barnen experimentera, leka, testa, lära och göra en massa roliga aktiviteter för att lära sig världen och dess utmaningar. Det här kändes helt nytt, SÅ coolt och barnen älskade det. De grät när det stängde (ja, vi var där så länge) och frågar fortfarande när vi kan åka tillbaka. 

Därefter åkte vi också upp i den berömda skybaren hos hotellet Marina bay sands. De har en fantastisk infinity pool på 58:e våningen och utsikten var såklart lika fantastisk som drinkarna var goda.

Så, tack Singapore (Lisa och Andreas) för det fantastiska bemötandet! Vi kommer definitivt tillbaka.

Boende:

- Hemma hos vänner på Nassim Road

Aktiviteter:
- Singapore zoo
- Söndagsbrunch på Shangri-La
- Lekrum på Shangri-La
- Botaniska trädgårdarna
- Gardens by the bay
- ArtSience Museum
- Marina bay sands skybar

11j.jpg
11c.jpg
11b.jpg
11.jpg
11d.jpg
11e.jpg
11f.jpg
11g.jpg
11h.jpg
11i.jpg