Varför gör vi det här?

Varför gör vi det här? Säljer allt för att resa till andra sidan jorden under minst 8 månader. Ja, det är det många som frågar sig. Vi också ibland... =) Det korta svaret är att vi tror att det finns ett bättre sätt att leva med småbarn än det vi gör idag. Just nu är vi i en livsfas där vi (snart) har 3 barn under skolålder. Det är en pressande tidsperiod i livet. Under småbarnsåren ska så mycket få plats och vi kom på oss själva med att prata inför att vår tredje tjej ska komma som om "nu gäller det att bita ihop",  "de kommande två åren kommer att bli tuffa, men sen bli det bättre" osv. Det är tufft att få ihop livet tidsmässigt, ekonomisikt, energimässigt, socialt och logistikmässigt när man vill ägna all tid åt familjen men samtidigt ocskå prestera på jobbet, träffa vänner, träna och gärna spendera lite tid tillsammans som par också.

Vi var inställda på att stå ut ett tag. Men sen började vi att tänka om. Livet är för kort för att stå ut. Livet är nu. När man frågar riktigt gamla människor om tiden som de var lyckligast svarar många: "under småbarnsåren, för det var så mycket liv då." Så mycket liv. Så vackert. Jag vill också känna så. Men jag känner bara att det är FÖR mycket liv. Jag har blivit den där tjat- och gnällföräldern jag lovade mig själv att aldrig bli. Ibland känns det som om barnen är vägen för mig att leva mitt liv och det är helt fel.

Men det är inte barnens fel. Det enda de vill är att spendera tid med oss i familjen. Det är vi som har designat våra liv med för mycket innehåll i en för liten förpackning. Så vi tänker att vi prioriterar om lite nu. Framför oss har vi kanske 5-6 år med småbarnstid. Sen är de stora. Stora nog att gå i skolan, följa med vänner hem, ha egna aktiviteter och de är inte lika beroende av oss längre (eller ens vill hänga med oss längre). Vi prioriterar varandra, bygger våra band och relationen som familj starka inför framtiden och tanken är att vi vänder upp och ner på vardagen - Vi hänger med barnen på dagarna när de är vakna, och jobbar lite på kvällarna när de somnat. Det känns ju på något sätt mycket mer logiskt när de är små...

*OBS! Detta är fortfarande vår tanke om resan. Om det blir så här återstår att se...
Loppis.jpg