Men går det verkligen?

Men hur vet man om det går att ge sig iväg på sitt livs äventyr? Vart börjar man? Börjar man med att titta på världskartan och peka på ställen man vill se och sedan vad det kostar att åka dit, eller tvärtom, börjar man med att se hur mycket tid och pengar vi har att röra oss med och sedan planerar vi rutten efter den? Det är ju så himla många frågetecken på vägen och så mycket som är  osäkert.

Vi valde att göra en del antaganden om de stora sakerna för att ha något att gå på och för att se om det verkar vara rimligt att göra en större resa. Några av antagandena som vi gjorde var: Hur länge vi båda kunde vara föräldralediga från jobbet, när i tid vi skulle vilja resa och hur länge vi ville vara borta, vad vi skulle kunna sälja huset för, hur mycket utgifter vi skulle ha om vi inte hade hus och sa upp alla avtal i Sverige, en grovplanerar resrutt och vad som skulle hända när vi kom hem igen.

Allt detta är ju stora frågor som var och en kräver mycket jobb, research och diskussioner om framtiden. Det tog ett tag för oss att få ner svaren, men någonstans måste man ju börja. Det är också viktigt att komma ihåg att svaren är just antaganden som måste kunna ändras. Vi hade exempelvis maj som start för resan från början, men efter att vi hade gjort våra antaganden insåg vi att augusti var en mycket bättre månad att inleda vårt äventyr.