Tänker vi fel?

Vi märker att många tycker att det läskigt att vi ska sälja vårt hus för att resa. De frågar flera gånger om det inte är bättre att vi lånar ut det eller hyr ut det så att det finns kvar om vi vill komma hem tidigare. Som om all vår trygghet satt i våra väggar. 

Vi tänker att vi är trygga så länge familjen är tillsammmans. Oavsett var i världen vi är. Vi ser inte försäljningen av huset som den stora saken i den här processen. Javisst, att sälja sitt hus och flytta ÄR en stor grej, men det är det ju för alla som flyttar. Och flytta skulle vi ju göra ändå. Vi tar bara en paus mellan det här och nästa boende. Och det känns inte som om det är speciellt svårt att hitta ett nytt hem idag.

Men när alla frågar om samma sak är det väldigt lätt att hamna i en svacka och börja ifrågasätta sina val. Tänker vi fel? Kommer vi ångra oss? Vad är det vi har missat? Men hur vi än vänder och vrider på det så känns vårt beslut rätt i magen, så då kör vi på det. Och vi har ett grymt nätverk av folk som vill oss väl runt omkring oss. Skulle det skita sig totalt och vi åker hem efter en kort tid, så har vi sparat en handpenning till nästa boende, vi har nära och kära som vi får bo hos tills nästa hem är på plats och vi har föräldraledighet som gör att vi kan vara med våra barn under tiden. 

008_smallpigart_LinaRobban.jpg