Hur mycket ska man boka innan?

Nu hoppas vi att huset blir sålt och att vi får ungefär det vi vill ha (någonstans mellan den realistiska och optimistiska kalkylen). I så fall är nästa grej i vår planering att boka resa. Det vi vet om resan nu är att vi kommer att börja med några nätter i Singapore för att hälsa på några vänner som bor där. Då hinner vi landa, se staden, jetlaga ur och slippa så lång resa till Bali. Sedan åker vi till Bali och där vill vi åka runt lite och testa att bo på olika ställen under ca 2 månader. Det är svårt att veta nu hur det kommer att kännas när vi är på plats. Ibland är det ju skämt att byta lite intryck och miljö men man vill ju inte heller känna att man bara stressar runt.

Efter Bali blir det Australien och där har vi nu bestämt att vi vill husbila oss ner längs östkusten för att få se så mycket som möjligt och vara med om ett riktigt äventyr. Sen funderar vi på Nya Zeeland eller om vi åker till Thailand. Frågan är dock hur mycket man ska boka redan nu, och hur mycket vi vill göra på plats?

Vi gillar förbokningar. Främst för att få en överbild, läsa på om resmålet, läsa recensioner ifrån andra resenärer och främst för att slippa lägga tid på att researcha och jaga bättre priser på plats. Det kunde vi göra förr, men det känns inte värt det nu när man har 3 barn med på resan. Vi har blivit lite bekväma i vårt resande och gillar när det står en förbokad man (det är alltid män) med en lapp med vårt namn när vi landar i ett nytt land. Och sedan ska det liksom rulla på. Som om vi är på en charter, fast det bara är vi där... eller nåt. =)

Vi har också förstått att många flygbolag vill se en utresebiljett när man kommer in i ett nytt land, så vi har bestämt oss för att vi ska boka flygen: Stockholm-Singapore-Bali-Australien nu i ett första steg så bestämmer vi nästa etapp på resan ifrån Bali. Vi kommer också att boka en del boenden på Bali hemifrån. Kanske försöka hitta några AirBnb-hus eller härliga hotell. Det ska bli SÅ kul att börja boka, och mycket av vår tid nu går åt till att försöka föreställa oss hur vi vill leva våra dagar när vi väl är på plats.