Fysiska förberedelser

Det är nog ingen högoddsare att gissa att 8 månader på resande fot med en 5-åring, en 3-åring och en 8 månaders, kommer att kräva tålamod, stresstålighet och ett lugn som skulle göra värsta yogin avundsjuk. Men efter att ha gått igenom hur vi praktiskt kommer att ta oss emellan de olika platserna, inser vi att vi kommer att få ligga i hårdträning även fysiskt inför resan. 

Tanken är att vi ska klara oss på en varsin ryggsäck (88+65 l), en resevagn och som handbagage Robbans teknikväska och en skötväska med det praktiska. Om jag får gissa kommer vi att ha mellantjejen i vagnen så mycket som möjligt (om vi vill ha henne kvar tills vi kommer hem) vilket innebär att jag får bära både ryggsäck på ryggen och Charlie på magen samtidigt. För någon som  precis fött barn och känner sig svajig i core-muskulaturen bara av att se på ryggsäcken, kan detta bli en liten utmaning. 

Vi tog tag i saken och la upp våra träningsplaner fram tills vi åker. Jag har bestämt mig för att anlita en PT för att få hjälp med att bygga styrka i överkroppen och bålen för att orka och jag har även bestämt mig för att börja löpträna så snart min kropp tycker att det är ok, för att bygga upp lite kondition igen. Jag känner mig själv allt för väl och vet att det är när jag blir fysiskt trött och utmattad som min ork och mitt tålamod försvinner. Vi kommer att ge varandra 3 kvällar i veckan för att träna och det känns toppen!