Vad kommer vi hem till?

- "Men tänk när vi landar på Arlanda, sätter oss i en taxi och chauffören frågar vart vi ska - då har vi inget hem att åka till". Det tanken slog Robban när vi funderade lite på hur vi vill att livet när vi kommer hem ska bli. Det känns ju lite läskigt så klart. Men det är inte helt sant. Vi vet att vi har många vänner som vill oss väl och många famnar som står öppna när vi kommer hem, oavsett när vi kommer hem. 

För oss är nyckeln till tryggheten att verkligen känna att vi kan åka hem när vi vill. Det kan mycket väl vara så att det är mycket jobbigare att vara på resande fot med 3 barn än vad vi tänker oss idag, och vi vill åka hem tidigare. Då gör vi det. Vi kanske kommer på efter några veckor att vi har det bättre hemma, eller så händer det något oväntat, någon kanske blir allvarligt sjuk eller råkar ut för en olycka. Men oavsett när vi vill hem, så kommer vi att åka hem. Ingen prestige alls i att behöva fullfölja en plan. Och det gör att det känns så tryggt och bara roligt.

Vi kommer att ha ett konto med pengar för nästa hus + möbler oc h vi har föräldradagar kvar tom nästa sommar, så vi kommer att ha tid att bygga upp en ny vardag på. Idag vet vi inte vart vi vill bo eller hur vi vill bo. Vi tänker att vi kommer att komma på det under resan.

För vi tänker att när man lyfts bort såpass länge från sin vardag så kommer man må annorlunda än vad man gör idag. Och när man mår annorlunda så tänker man annorlunda tankar än idag och när man tänker annorlunda tankar fattar man andra beslut. Så vi vill inte fatta beslut idag om hur vi ska leva vårt liv när vi kommer hem. Det gör vi längs vägens gång och vi litar på att det löser sig till det bästa!