Att sälja allt man har...

Mycket i planeringen med resan har hittills vart svår, men inget slår nog planeringen av att sälja alla våra saker. Vad skulle du uppskatta att du skulle få om du sålde allt du har i ditt hem? Och vad kommer det kosta att bygga ett hem igen? Vart säljer man sakerna bäst? Hur lång tid tar det att bli av med allt? När ska v i sälja vad? Och vad kommer vi att vilja spara? Frågorna är många och svaren än så länge få. Just nu, utan att ha någon som helst koll, har vi satt upp ett mål att försöka sälja saker till ett värde av 80 000 kr.

Vi har redan börjat med att lägga ut lite enskilda prylar som vi inte har någon som helst användning av på Blocket, men vi inser också att det tar tid, pengar och energi att sälja via Blocket, så vi kommer att vilja försöka hitta andra vägar. Vi kommer att börja med att kontakta köparna till huset och fråga vad de är intresserade av att vi ska lämna kvar. Det är för oss det bästa alternativet för att kunna behålla nödvändiga saker så länge som möjligt och slippa montera ner saker. Våra nyinflyttade grannar har visat intresse för en del utemöbler och även några vänner har paxat saker i huset.

Sen tänker vi att vi ska anordna en husloppis. Vi prismärker allt och bjuder in alla på området som får komma och fynda allt ifrån möbler, leksaker, barnkläder och inredning. När vi ser hur mycket som blir kvar efter det gör vi en ny bedömning.

IMG_0787.jpg